حمل دریایی از دبی به ایران با بهترین قیمت

فهرست محتوا

چرا روش حمل دریایی از دبی به ایران به یکی از گزینه‌های محبوب برای تجار ایرانی تبدیل شده است؟ یکی از دلایل اصلی آن عدم نیاز به پرداخت حق گمرکی است. هزینه‌های حمل بار از امارات نیز پایین‌تر است و روش‌های مختلفی برای حمل بار دریایی وجود دارد.

واردات و حمل بار از دبی شرایط مناسبی برای واردات دریایی کالا ایجاد کرده است. البته، واردات و حمل و نقل دریایی از امارات قوانین و مقررات خاص خود را دارد که بدون دانش و تجربه کافی نمی‌توان آن را انجام داد. کارشناسان شرکت کشتیرانی دروازه طلایی دریای نور همراه شما هستند تا محموله خود را بدون مشکل و در سریع‌ترین زمان ممکن دریافت کنید.

حمل دریایی از دبی به ایران

در سال‌های گذشته، امارات متحده عربی و به خصوص شهر دبی، یکی از انتخاب‌های اصلی بازرگانان ایرانی برای ترانزیت، واردات و ترخیص کالا به ایران بوده است. نزدیکی به ایران، حضور شرکت‌های بین‌المللی، سرعت در انجام کارهای گمرکی، و تعرفه‌های گمرکی پایین از جمله دلایلی هستند که تجار ایرانی را به سمت دبی برای واردات دریایی جذب می‌کند.

روش‌های حمل دریایی از دبی

یکی از روش‌های معمول برای واردات از دبی، حمل بار با کشتی است. در این روش، بار با کانتینرهای کشتی به دو صورت فله‌ای و خرده‌بار حمل می‌شود که به آن‌ها FCL و LCL گفته می‌شود.

اگر بار کمتر از یک کانتینر باشد، به آن خرده‌بار یا LCL می‌گویند. بنابراین، اگر قصد دارید بار خود را از دبی به صورت دریایی وارد کنید، باید دقیقا میزان بار را بدانید.

معمولا یک کانتینر ظرفیت ۱۰۰۰ کیلوگرم بار را دارد و واحد CBM برای اندازه‌گیری آن به کار می‌رود. مثلا اگر بار شما ۱۰۰۰ کیلوگرم باشد، کانتینر باید حداقل یک متر مکعب فضای خالی داشته باشد. هزینه ارسال خرده‌بار از دبی به ایران معمولا بیشتر است.

یکی از بنادر اصلی برای ورود محموله‌ها از دبی به ایران، بندر گناوه است. از مزایای حمل دریایی از دبی به ایران، هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه و مناسب برای جابه‌جایی بارهای حجیم است. همچنین برای حمل کالاهای سنگین مانند ماشین‌آلات و دستگاه‌ها که با هواپیما ممکن نیست، این روش توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید:  حمل بار فله یا Bulk چیست؟ | تفاوت حمل بار Bulk و Break bulk

حمل بار به روش دریایی از زمان‌های قدیم رایج بوده و همچنان یکی از مهم‌ترین شیوه‌ها برای تجارت بین‌المللی محسوب می‌شود. به دلیل مرز آبی ایران با دبی، این روش برای حمل و نقل از دبی مناسب‌تر است. همچنین، این شیوه آسیب کمتری به محیط زیست وارد می‌کند و به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های بزرگ از آن برای واردات کالا استفاده می‌کنند.

حمل و نقل دریایی همچنین امنیت بالایی دارد. بیشتر کشتی‌های باربری به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توانند بارهای مهم و حتی خطرناک را به راحتی حمل کنند.

انواع روش‌های حمل دریایی از دبی شامل موارد زیر است:

  • حمل و نقل دریایی مستقیم
  • حمل و نقل دریایی غیرمستقیم

حمل و نقل دریایی مستقیم از دبی

در این روش، کالا مستقیماً از دبی تا بنادر ایران حمل می‌شود. نیازی به تغییر کشتی یا کانتینر نیست. این روش زمان کمتری نسبت به سایر روش‌ها دارد.

حمل و نقل دریایی غیرمستقیم از دبی

به دلیل فعالیت گسترده لاین‌های دریایی در بنادر امارات، امکان ارسال غیر مستقیم به کشورهای مختلف نیز فراهم است. بنابراین، تجار ایرانی از این نظر نگرانی نخواهند داشت.

  • حمل بار به روش کراس استاف (Cross Stuffing): در این روش، کانتینرها از یک کشتی به کشتی دیگری منتقل می‌شوند. این شیوه برای کشورهایی است که امکان ارسال مستقیم بار به ایران را ندارند. بندر واسطه معمولاً بندر جبل علی است.
  • حمل بار به روش ترانشیپ (Transshipment): در این روش، کالا با جابجایی کشتی حمل می‌شود. بارها تخلیه و دوباره بارگیری می‌شوند.
  • حمل و نقل دریایی به روش چارترینگاین روش برای حمل کالاهای حجیم و فله‌ای مثل شکر، گندم، یا میلگرد استفاده می‌شود. به این نوع کالاها، Dry Bulk می‌گویند.

قرارداد حمل و نقل دریایی از دبی

اگر قصد دارید از دبی به ایران کالا وارد کنید، بهترین قرارداد برای شما “اینکوترمز FOB” است. این نوع قرارداد ریسک و هزینه کمتری دارد.

fob چیست - free on board یا تحویل روی عرشه کشتی

در قرارداد FOB، فروشنده همه هزینه‌های بارگیری و انتقال تا رسیدن به کشتی را تقبل می‌کند. این یعنی فروشنده باید موارد زیر را انجام دهد:

  • حمل بار از محل تولید یا کارخانه در دبی تا بندر
  • پرداخت هزینه‌های گمرکی در دبی
  • بارگیری محصولات روی کشتی
  • حفظ امنیت بار تا عبور از نرده‌های کشتی
بیشتر بخوانید:  حمل خرده بار از چین به دبی : سریع، مطمئن و ارزان

این نوع قرارداد طبق قوانین اینکوترمز 2020 تنظیم می‌شود.

مزایای واردات از دبی برای ایرانیان

یکی از مهم‌ترین مزایای واردات از دبی برای ایرانیان کاهش هزینه‌های حمل و نقل است. نزدیکی دبی به ایران باعث شده که تاجران ایرانی بتوانند سریع‌تر و با هزینه کمتر کالا وارد کنند.

علاوه بر این، گمرکات امارات نقش مهمی در تشویق تجار برای تجارت با دبی دارند. تاجران ایرانی برای ترخیص کالا در گمرکات امارات هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند. این باعث می‌شود که قیمت کالا تقریباً برابر با قیمت خرید از کشور مبدا باشد. همچنین، تجار ایرانی می‌توانند کالاهای خود را به همان قیمت اولیه از امارات وارد کرده و بفروشند.

برای واردات از دبی به ایران، باید برخی هزینه‌های گمرکی در ایران پرداخت شود. پنج درصد از ارزش کل کالا به عنوان حق گمرک است. این یعنی تاجران می‌توانند طبق قوانین امارات کالا وارد کنند و از برخی هزینه‌های گمرکی معاف شوند.

واردات دریایی از دبی

اگر تجربه و تخصص کافی داشته باشید، واردات دریایی از دبی می‌تواند سود خوبی داشته باشد. برای واردات کالا از دبی، لازم است تمام جزئیات محصول را از فروشنده دریافت کنید و قیمت آن را در اظهارنامه گمرکی ثبت کنید.

البته، این قیمت نهایی کالا نیست. قیمت تمام شده بعد از محاسبه حقوق گمرکی، هزینه‌های حمل و نقل و بیمه تعیین می‌شود. اگر کالا نیاز به مجوز صادرات داشته باشد، باید طبق قوانین ایران آن مجوز را دریافت کنید. باید توجه کنید کالایی که وارد می‌کنید، ممنوع نباشد. میزان تقاضا، شرایط بازار و زمان فروش نیز بر نوع کالا تأثیر می‌گذارند.

مدت زمان حمل دریایی از دبی به ایران چقدر است؟

مدت زمان حمل دریایی از دبی به ایران بسته به بندری که کالا به آن منتقل می‌شود، متفاوت است. عواملی مانند شرایط آب و هوایی و اتفاقات سیاسی نیز بر این زمان تأثیر دارند. معمولاً، حمل دریایی از دبی حدود ۳۰ تا ۴۵ روز طول می‌کشد.

بیشتر بخوانید:  حمل بار از چین به ایران

هزینه حمل دریایی از دبی به چه عواملی بستگی دارد؟

هزینه حمل از دبی به نوع و حجم بار بستگی دارد. عوامل زیر بر هزینه نهایی تأثیر دارند:

  • هزینه شرکت حمل و نقل
  • هزینه‌های دموراژ
  • فاکتور BAF
  • هزینه VGM
  • اضافه بار بالابر سنگین
  • هزینه تمیز کردن ظروف
  • هزینه امنیت
  • اضافه هزینه فصل پیک
  • هزینه بسته‌بندی
  • هزینه بیمه
  • هزینه گمرک
  • مالیات بار
روش حمل‌ونقلهزینه 40 فوت کانتینرهزینه 20 فوت کانتینرزمان تقریبی
حمل دریایی$2,744$2,2347-20 روز
حمل هوایی$5,586$4,2112-4 ساعت
حمل ترکیبی$4,500$3,00010-15 روز

برای محاسبه هزینه حمل دریایی از دبی به ایران، باید به عوامل زیر توجه کنید:

  • مدل قراردادنوع قراردادی که با فروشنده می‌بندید، هزینه حمل کالای شما را تعیین می‌کند. بهترین نوع قرارداد برای ارسال بار از دبی از طریق دریا، قرارداد FOB است.
  • هزینه تخلیه و بارگیری کشتی در دبی و ایران: هزینه تخلیه و بارگیری در بنادر دبی و ایران یکی از عوامل مهم در تعیین هزینه حمل دریایی است. به این هزینه، THC می‌گویند.
  • زمان ارسال بار از دبی به ایران: زمان ارسال بار نیز بر هزینه تأثیر می‌گذارد. در زمان‌هایی مثل کریسمس، هزینه حمل ممکن است بیشتر شود.

مدارک مورد نیاز برای واردات و ترخیص کالا از امارات به ایران

گمرکات امارات به نسخه اصلی اسناد از مبدأ حساسیت زیادی دارند. برای واردات کالا به ایران، باید مجوزهایی از مراجع مختلف مانند وزارت امور خارجه دریافت کنید.

نمایندگان شرکت کشتیرانی دروازه طلایی دریای نور، قبل از ارسال کالا این مجوزها را برای شما تهیه می‌کنند. اگر کالاهای پزشکی، دارویی یا غذایی وارد می‌کنید، باید مراحل ویژه‌ای را طی کنید. نمایندگان ما شما را در این زمینه نیز یاری می‌دهند.

استعلام قیمت ارسال بار از دبی به ایران

برای دریافت قیمت حمل بار از دبی، می‌توانید فرم استعلام قیمت را در سایت تکمیل کنید. همکاران ما در کوتاه‌ترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا